Wat is jouw woonstijl?

Interieurinspiratie

Woonstijl

Nordic

De ingrediënten voor een Nordic interieur zijn rust, eenvoud en functionaliteit. Dat is ook precies wat onze noorderburen belangrijk vinden: minimalistisch, maar altijd comfortabel en van goede kwaliteit. Kenmerkend zijn meubels op slanke poten en het gebruik van lichte tinten én houtsoorten. Benieuwd hoe jij zo’n Scandinavische sfeer creëert?

How to

Nordic woonstijl

Licht, lichter, lichtst

Omdat de dagen in het hoge noorden gedurende de wintermaanden zo kort zijn, is veel licht een absolute pré in een Scandinavische inrichting. Dit kun je in eerste instantie natuurlijk creëren door het natuurlijke licht van buiten naar binnen te brengen. Grote ramen met geen, of lichtgekleurde, gordijnen zorgen voor een lichte basis in jouw appartement. Beschik je niet over een flink stel grote ramen? No worries. Ook zonder deze elementen zet jij met gemak een Scandinavische toon.


Eikenhout, wol en kaarslicht

Liefhebbers van wit en licht kunnen hun hart absoluut ophalen – felle tinten en een mix van bonte kleuren zijn hier namelijk niet aan de orde. Toch oogt een Scandinavisch interieur allesbehalve kil en saai. Integendeel! Door veelvuldig gebruik van eikenhout en warme materialen zoals wol, linnen en katoen creëer je een lichte maar warme sfeer in jouw appartement. Andere do’s zijn het gebruik van vergrijsde kleuren, geometrische patronen, kunst aan de muur en veel – heel veel – kaarslicht.


Simpel en clean

Wil je graag een Scandinavisch interieur? Zorg er dan voor dat alles is opgeruimd. Menig interieur in het hoge noorden is namelijk erg netjes, met hier en daar een goed geplaatste mand voor losse prullen of een stapel tijdschriften op de grond. Houd het qua accessoires simpel. Planten, gedroogde bloemen, kleden, kussens en hier en daar een plank aan de muur – meer is er eigenlijk niet nodig om je huis in Scandinavische sferen te brengen.

Do it yourself

Creëer een Nordic sfeer met deze items

€ 79,00

Hanglamp van Umage

naar shop
€ 239,00

Vloerkleed van Bodilson

naar shop
€ 58,00

Vaas van Fest Amsterdam

naar shop