Wat is jouw woonstijl?

Interieurinspiratie

Woonstijl

Industrieel

Denk je aan de industriële woonstijl, dan denk je aan stoer, rauw en allesbehalve perfect. Dat deze sfeer anno 2019 niet enkel meer is weggelegd voor kunstenaars, individualisten en andere creatievelingen, is overduidelijk. Industrieel wonen is on trend en vormt een bron van inspiratie voor Groot-Zuid.

How to

Industriële woonstijl

Overgewaaid uit New York

Voor de roots van deze industriële woontrend gaan we terug naar de jaren ’60. Naar New York om precies te zien. Hier werden indertijd oude fabriekshallen omgetoverd tot indrukwekkende appartementen met gigantische woonoppervlaktes, inmiddels beter bekend als lofts. De bekendste loftbewoner uit die tijd is zonder twijfel icoon Andy Warhol. Hij noemde zijn riante woon- en werkstudio middenin Manhattan dan ook toepasselijk: The Factory. De trend waaide al snel over naar Europa, waar deze in Berlijn nog altijd een prominente rol speelt in het straatbeeld.


Stoere mix van materialen

De industriële woonstijl is tot op de dag van vandaag immens populair in de Nederlandse huiskamers. Het hebben van een industrieel pand is echter allang geen pré meer om mee te doen met deze stoere woontrend. Bij de industriële interieurlook draait het vooral om het gebruik van materialen – van metaal, staal en ijzer tot koper, leer, beton en hout. De industriële woonstijl vraagt om grote gebaren zonder al te veel poespas. Denk hierbij aan uitgesproken meubelstukken en unieke, vintage vondsten.


Zet de sfeer

Dat deze robuuste woontrend een tikje mannelijk is, kunnen we niet ontkennen. Met elementen als ruw, stoer en industrieel lijkt de huiselijke sfeer passé. Maar niets is minder waar! Door persoonlijke, sfeervolle tegenhangers toe te voegen creëer je een interieur dat even industrieel als intiem is. Van donzige vloerkleden, grofgebreide plaids en zachte kussens tot dierbare souvenirs, eigen foto’s en grote kamerplanten – hiermee zet jij de sfeer in jouw industriële interieur.

Do it yourself

Creëer een industriële sfeer met deze items

€ 399,00

Fauteuil van Bodilson

naar shop
€ 35,00

Kandelaar van Hay

naar shop
€ 899,00

Bureau van New Routz

naar shop