Wat is jouw woonstijl?

Interieurinspiratie

Woonstijl

Boutique

De boutique woonstijl staat voor een eclectische mix van materialen en een luxe uitstraling. Zo’n donkerder interieur biedt daardoor enorm veel mogelijkheden, wat gelijk ook afschrikkend kan werken. Hoe creëer je de juiste mood en hoe stem je de kleuren, materialen, afwerkingen en vormen op elkaar af? Hieronder lees je meer over hoe je in jouw interieur die typische boutique sfeer kunt geven. Let’s go!

How to

Boutique woonstijl

Een maximalistisch interieur

De boutique sfeer is trendy geworden als tegenreactie op de minimalistische, witte woonstijl en de industriële, stoere woonstijl die al langere tijd immens populair zijn in de Nederlandse woonkamers. Een boutique interieur wijkt echter sterk af van beide woonstijlen. Van materialen als fluweel en satijn tot uitbundig gebruik van kleuren, motieven, designs en vormen. En dan hebben we het nog niet over de verrassende mix van meubels – van fonkelnieuw tot vintage en van design tot kitsch. Dit spannende samenspel van elementen zorgt voor scherpe contrasten en een allesbehalve minimalistisch interieur.


De overdadige boutique sfeer

Zie jij een boutique interieur wel zitten? Dan heb je oneindig veel mogelijkheden. Deze woonstijl vraagt namelijk niet om een specifiek design van meubels en accessoires of een speciale afwerking van materialen. Waar te beginnen? Zet de toon met warme tinten. Van muren tot vloeren en alles in-between. Kies in de afstyling liever voor zachte stoffen zoals fluweel en satijn, in plaats van katoen en linnen. Boutique kenmerkt zich door een weldadig gevoel van luxe. Zo zijn steensoorten als baksteen en beton not done en marmer en graniet favoriet. Voeg tenslotte wat bling toe met gouden accessoires en spiegels – et voilà!

Do it yourself

Creëer een boutique sfeer met deze items

€ 129,00

Spiegel van Woud

naar shop
€ 149,50

Fluwelen fauteuil van Dutchbone

naar shop
€ 47,00

Kussen van Fest Amsterdam

naar shop